2018. március 7., szerda

59 Előadás a magyar hieroglif írásról a marcali Iparosházban


A Marcali és Környéke Hagyományőrző Ipartestület meghívására előadáson mutathattam be a tavaly szeptemberben megjelent Magyar hieroglif írás c. kötetemet. A megjelenteket Szaka Zsolt elnök köszöntötte az Iparosház magyar kultúra iránti szeretetről árulkodó nagytermében. 



1. ábra. A sar/sarok szójel akrofóniájának rekonstrukciójáról beszélek, amelynek során az "s" rovásbetű kialakulásának a történetét sikerült tisztázni


Az épületet vagy száz évvel ezelőtt építették a helyi iparosok. A munkájuk nem volt hiábavaló, mert ma is erőt ad és lehetőséget kínál a hazug finnugrizmus elleni küzdelemben. A kegyetlen hideg és hóvihar ellenére szép számmal megjelent közönség figyelme nagyon rokonszenves volt.

Az előadáson elsősorban a Veit Gailel által az 1500-as években említett szó- és mondatjeleinkről beszéltem. Ezeket közel 50 évnyi munkával sikerült pontosabban megismernem és valamelyest leírnom.

A tavitv.hu így emlékezett meg az előadásról. 
http://tavitv.hu/2018/03/07/konyvbemutato-irastortenesz-mutatta-be-munkajat-video/

Az eseményről beszámolt a Marcali Hírportál is.
http://www.marcaliportal.hu/index.php/2015-07-07-09-04-12/varosunk/37762-varga-geza-magyar-hieroglif-iras-konyvbemutato-az-iparoshazban

Valamint megemlítette a KisbalatOnline is.
http://kisbalatonline.hu/hirek/1091-varga-geza-magyar-hieroglif-iras-konyvbemutato-az-iparoshazban

Az estről Szaka Zsolt és Kiss Kálmán készített fényképeket.

Köszönöm a rokonszenves fogadtatást, a lehetőséget és a figyelmet!








További cikkek


A székely írás eredeztetése


Farsang Adrienn nagyrákosi fazekas terméke a veleméri Sindümúzeumban


Kedves olvasó! javaslom, látogasson meg Veleméren és nyaraljon nálam a Cserépmadár szállás és Csinyálóház nevű szállásomon! Kitűnő gondolatnak bizonyulhat egy rovológiai beszélgetés összekapcsolása az őrségi szálláson eltöltött hétvégével, vagy huzamosabb idejű nyaralással. Amennyiben Ön az őrségi szállás félpanzióvalőrségi szállás medencévelőrségi szállás SZÉP-kártyávalőrségi szállás Őriszentpéteren, netán az őrségi szállás Szalafőn szempontok alapján keres magának őrségi lakosztályt, vagy őrségi szálláshelyet, akkor nálunk is, meg másutt is tudunk ajánlani valami kedvezőt. Az írástörténet és az őrségi jelkincs iránt érdeklődő igényesek azonban csak itt és csak nálunk kaphatják meg azt a szellemi csemegét, amire a legjobbak vágynak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése